17 Mayıs 2007

Google Earth



Ovacık-Kirme Köyü arasını Google Earth'den sanal olarak yürüyebilirsiniz. Programda göreceğiniz gibi yol uydudan dahi çok belirgin. Yani bu bölgede yolu kaybetmeniz çok zor.



Kirme Köyü Pydnai Antik Kenti arasındaki alan netleştirilmediği için ayrıntılara ulaşmak zor.


Gey-Bel arasını yukarıdaki rotaya yakın bir şekilde geçiyorsunuz. Dik bir vadiden ve çok güzel bir manzara eşliğinde geçiliyor.


Belceğiz-Gavurağılı inişi.

Kırmızı ile belirttiğim alanda izleri kaybettik. [Kate (aramızdaki adıyla keyti) sanki burada izleri çizmiş ancak daha sonra izleri silmiş gibi geldi bize,İzler çünkü silik, var-yok arası gibiydi]İnişte solumuzda kalan tepe üzerinde bir keçi çobanı (sonradan isminin Ahmet olduğunu öğrendik) bize var gücü ile seslenerek gittiğimiz yolun yanlış olduğunu seslendi. Ona o kadar dua ettik ki anlatamam. Düşünsenize oradan aşağı inip yolun devamını bulamasaydık ve tekrar yukarı çıksaydık. :)

Doğru yola girdiğimizde o keçi çobanı sırf bizi gözetleyebilmek için tepenin diğer yüzüne geçerek bizim doğru yola girdiğimizi kontrol ederek bize tekrar seslendi. Yöre insanı bu kadar iyi niyetli ve yardımsever işte.

Hiç yorum yok: